Vlada RH osigurala preko 6 milijuna eura za izgradnju i opremanje Centra za starije osobe u Senju

Vlada RH osigurala preko 6 milijuna eura za izgradnju i opremanje Centra za starije osobe u Senju

U Zagrebu je 2. listopada 2023. godine u nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marina Piletića, organizirano svečano potpisivanje i uručivanje ugovora za izgradnju i opremanje 18 Centara za starije osobe, kojom prigodom je osiguran iznos od 6 milijuna i 138 tisuća eura za izgradnju i opremanje Centra za starije osobe u Senju čija ukupna vrijednost iznosi 10 milijuna i 852 tisuće eura. Podjela ugovora održala se uoči svečane sjednice Nacionalnog vijeća za starije umirovljenike i starije osobe, u povodu Međunarodnog dana starijih osoba.

“Tako stavljamo u fokus naše sugrađane starije dobi, treće dobi kao što kažemo, o kojima moramo posebno voditi računa. Poruka današnjeg potpisivanja čak 18 ugovora je da je svih 18 županija koje su se javile na ovaj natječaj dobilo sredstva za jedan centar”, rekao je premijer Plenković.
Ministar Piletić je rekao kako je riječ o novom tipu ustanova koje će skrbiti za starije i umirovljenike. Naglasio je da ovim centrima nije uloga samo smještajni kapaciteti, kreveti i trajni smještaj, nego i pružanje izvaninstitucijskih usluga, odnosno širenje mreže socijalnih usluga po cijeloj Hrvatskoj.

U ime Grada Senja ugovor je potpisao gradonačelnik Jurica Tomljanović, a primopredaji predmetnog ugovora nazočio je i ličko-senjski župan Ernest Petry u svojstvu partnera u projektu. Investicija je osigurana kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti te državni proračun, a dio će sufinancirati i JLS.Skip to content