Predstava “Prvi muževi se bacaju u vodu”

Predstava “Prvi muževi se bacaju u vodu”

Predstavu “Prvi muževi bacaju se u vodu” ,možete pogledati u POU M. C. Nehajeva u petak, 15. ožujka 2024. g. s početkom u 20,00 sati.

Ulaznice po cijeni od 9 Eura mogu se kupiti u pretprodaji na blagajni Doma kulture, radnim danom  od 10,00 do 12,00 sati ili  dva sata prije početka predstave.

Cijena ulaznice za članove Udruge umirovljenika grada Senja je 4 Eura, a ulaznice se mogu podići u prostorijama udruge u uredovno vrijeme.

Nakon uspješnica „Lude žene“ i „Vesele žene Hrvatske“, jedan od najizvođenijih suvremenih hrvatskih komediografa Matko Elezović u najnovijoj komediji „Prvi muževi bacaju se u vodu “ ponovo preispituje muško – ženske ljubavne odnose. Likovi žena iz različitih geografskih i socijalnih sredina duhovito i direktno demaskiraju preuzete obrasce u kojima iza svakog uspješnog, manje uspješnog i potpuno neuspješnog muškarca stoji žena. Jednakim žarom progovaraju na sceni bile one domaćice, uspješne poslovne žene, animir dame s vrućeg telefona ili bankarice… kroz sat vremena na sceni glumica Jadranka Elezović vješto i brzo mijenja likove što na kraju predstave izaziva nedoumicu koliko je glumica bilo na sceni. Ismijavajući malograđanštinu i primitivizam pitamo se jeli autor u iskoristio scenski i dramaturški okvir kao kritiku društva u cjelini.

Text i režija: Matko Elezović glumi: Jadranka Elezović

 

 

 

 Skip to content