Potpisan ugovor za program „Zaželi – prevencija institucionalizacije na području Grada Senja“

Potpisan ugovor za program „Zaželi – prevencija institucionalizacije na području Grada Senja“

Dana 13. ožujka 2024. g. u Splitu održano je svečano potpisivanje i uručivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava  programa „Zaželi-prevencija institucionalizacije“ SF.3.4.11.01., Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike sufinanciranog iz Europskoga socijalnog fonda plus, Program Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. godine.

            Ugovore su korisnicima uručili državni tajnik Ivan Vidiš, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

            Dodijeljena su 32 ugovora vrijedna više od 25 milijuna eura te je među navedenim ugovorima  i ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zaželi – prevencija institucionalizacije na području Grada Senja“ kojeg je ispred Grada Senja preuzela voditeljica projekta Nikolina Margan.

            Projekt je usmjeren na pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i odraslim osobama s invaliditetom čime se nastoji spriječiti prerana institucionalizacija i potaknuti socijalna uključenost.

            Ovim projektom planirano je pružanje skrbi prema 96 pripadnika ciljane skupine s područja Grada Senja te  mogućnost zapošljavanja za 16 osoba pružatelja usluga kroz 32 mjeseca.

Vrijeme provedbe projekta je ukupno 36 mjeseci a vrijednost projekta iznosi 768.000,00 eura.

Bespovratna sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda plus.

 Skip to content