Dodijeljen ugovor za projekt “Obnova parka Senjskih književnika”

Dodijeljen ugovor za projekt “Obnova parka Senjskih književnika”

U Gospiću je 30. rujna 2023.g održano svečano uručivanje ugovora iz Programa gospodarske i društvene revitalizacije Like (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU) u koji su uključeni gotovo svi gradovi i općine u Ličko-senjskoj županiji. 17 ugovora ukupne vrijednosti od 3,8 milijuna eura, za izgradnju, uređenje ili rekonstrukciju škola i objekata komunalne infrastrukture županu, načelnicima gradova i općina s područja Ličko-senjske županije, u nazočnosti premijera Andreja Plenkovića, dodijelio je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Gradonačelniku Grada Senja, Jurici Tomljanoviću, dodijeljen je ugovor za projekt “Obnova parka Senjskih književnika”, bespovratna sredstva u iznosu od 410.000,00 EUR, ukupna vrijednost projekta 1.025.208,20 EUR.

Ulaganje u infrastrukturu omogućit će da naš Park senjskih književnika ispuni svoj potencijal i postane generator održivog razvoja. Oblikovanje prostorne cjeline sa sadržajem koji zadovoljava potrebe i želje lokalnog stanovništva svih dobnih skupina čime bi se podigla kvaliteta života i pružio cjeloviti turistički doživljaj posjetiteljima. Park ima ambijentalnu vrijednost kao zelena, hladovita oaza te zapravo predstavlja zelenu zonu oko crkve sv. Marije od Arta, jednog od najznačajnijih objekata sakralne arhitekture grada Senja. U parku se nalaze spomenici i skulpture posvećene slavnim senjskim književnicima i piscima koji su doprinijeli hrvatskoj književnosti kao što su S. S. Kranjčević, M. Ogrizović, V. Novak,  M. C. Nehajev, Ritter Vitezović i J. Rorauer.

Park senjskih književnika je važan dio lokalne zajednice te je omiljeno mjesto za šetnju, opuštanje i uživanje u prirodi.Skip to content