nas2
13.06.2022.
Sve je spremno za početak Malonogometnog turnira Tenis Senj

Nakon što je održan ždrijeb skupina te određen raspored odigravanja utakmica, sve je spremno za početak tradicionalnog 58. Malonogometnog turnira Tenis Senj. Turnir će se ove godine održati u dvije kategorije – seniorskoj i veteranskoj. Seniorski turnir izazvao je više pozornosti kod malonogometnih momčadi iz Hrvatske, ali i iz susjedstva. Prijavila se 21 momčad, koje su ždrijebom podijeljene u sedam skupina. Ždrijeb je održan u subotu navečer na Kuli Nehaj.

“Iznimno nam je drago da je ovolik broj momčadi, pogotovo seniorskih, prepoznao naš turnir. Osim što bismo trebali gledati vrhunski nogomet na Tenisu, turnir je i prilika da dečki dođu na more. Potrudit ćemo se da u tjedan dana turnira ponudimo za svakoga ponešto”, rekao je jedan od organizatora Ante Gregović nakon ždrijeba.

Na veteranski se turnir prijavilo devet momčadi koje su raspoređene u tri skupine po tri momčadi. Ove će se godine, za razliku od prošle, sve utakmice igrati na glavnom terenu.

“Lijepo je vidjeti da turnir na neki način iz godine u godinu raste i dobiva na važnosti. Rekli su nam neki bivši sudionici Tenisa da ovoliko momčadi nije bilo još od 1980-ih, kad je turnir bio na vrhuncu. Uz momčadi iz Senja i okolice, koje su za nas temelj cijelog turnira, tu su momčadi koje dolaze iz Ogulina, Novog Vinodolskog, Kraljevice, Gospića, Otočca, Zagreba, Imotskog, s Krka, iz Bihaća, Opatije… Očekujte vrhunski nogomet i vrhunsku zabavu u trećem poluvremenu”, rekao je nakon ždrijeba jedan od organizatora Milan Martulaš.

Ukupni nagradni fond turnira je 39.500 kuna. Glavna nagrada za pobjednike seniorskog turnira je 15 tisuća kuna, a za veteranski je turnir prva nagrada osam tisuća kuna.

“Tenis ima ogromnu tradiciju i jedan je od prepoznatljivih događaja na početku senjske turističke sezone. Teško ćete i naći ljepše igralište na kojem se održavaju turniri ovakvog tipa. Idealno je da već u šestom mjesecu imamo sportski događaj ovog tipa na koji se prijavljuju momčadi iz cijele Hrvatske, a počele su se, kao što vidite, prijavljivati i momčadi iz susjedne Bosne i Hercegovine. Nadamo se da će se ovako nastaviti i da će turnir samo dalje rasti”, rekao je član organizacijskog odbora turnira i član Gradske uprave Senja Željko Tomljanović Beli.

Turnir počinje u srijedu 15. lipnja u 18:10, a otvorit će ga momčadi Mesnica Brkić i Geomarin Pekara Jutro. Igrat će se svaki dan do utorka, 21. lipnja, kad su na rasporedu finala, koja će se prenositi na Sportskoj televiziji. Detaljne informacije o skupinama i rasporedu turnira možete pogledati na službenoj web stranici MNT Tenis Senj i na Facebook stranici MNT Tenis Senj.

Senj uživo
Gradonačelnik Grada Senja
Gradonačelnik Grada Senja
Grad Senj – INFO

GRAD SENJ
Jedinstveni upravni odjel
Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 (0)53/881-162, tel/fax (0)53/881-119
OIB GRADA SENJA : 61106276570
IBAN: HR7124020061838700001
grad-senj@gs.t-com.hr

Radno vrijeme gradske uprave
je ponedjeljak - petak od 7.00 do 15.00 sati.
Pauza je od 10.30 do 11.00 sati.
Uredovno vrijeme je svakog radnog dana od 8.00 do 14.00 sati

Vrijeme danas
Prijava nepropisno odbačenog otpada
PRIJAVA