IMG-b62d5370cc6a4ac57a9892f1fdd6dc06-V_opt
17.07.2020.
ODRŽANA SJEDNICA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA SENJA

Dana 17. srpnja 2020. godine u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta M.C.Nehajeva u Senju održana je sjednica Stožera civilne zaštite Grada Senja. Na sjednici je razmatrana aktualna situacija te stanje spremnosti nadležnih službi i redovitih snaga civilne zaštite za reagiranje i otklanjanje posljedica u slučaju pojave osoba zaraženih koronavirusom SarsCoV2 (Covid-19) na području Grada Senja. Također su razmotreni pristigli zahtjevi za organizaciju manifestacija, priredbi i drugih javnih događanja tijekom turističke sezone na području Grada Senja.

Stožer je zbog odgovornog ponašanja pohvalio sve one osobe koje su obvezne na nošenje zaštitnih maski (Uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Uputa-o-obvezi-no%C5%A1enja-maski-za-lice-i-medicinskih-maski.pdf) kao i ostale građane na području Grada Senja jer trenutna dobra epidemiološka situacija uvelike ovisi o ponašanju i postupcima svih građana na području Grada Senja.

U tom smislu Stožer i nadalje poziva na praćenje svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite, a koji su vidljivi na internetskoj poveznici: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Sa ciljem očuvanje života i zdravlja građana i trenutno dobre epidemiološke situacije te radi potpore tijeku turističke sezone, Stožer civilne zaštite Grada Senja do daljnjega neće izdavati suglasnosti za održavanje javnih događanja na području Grada Senja, a koja bi predstavljala povećan rizik za pojavu i prijenos koronavirusa SarsCoV2 (Covid-19). Organizatori privatnih događanja na kojima se očekuje veći broj nazočnih osoba na sebe preuzimaju odgovornost za poštivanje svih važećih protuepidemijskih i higijenskih mjera.