naslov
18.11.2019.
18. studenoga – dan sjećanja na žrtve Vukovara

18. studenoga, dan je pijeteta prema patnjama grada Vukovara – grada heroja, čija je opsada i uništenje postalo simbol Domovinskog rata.

U prigodi obilježavanja 28. obljetnice „Dana sjećanja na žrtvu Vukovara“ u predvorju i na platou ispred Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića u Senju, odana je počast svim žrtvama Vukovara.

Počast žrtvama, uz paljenje svijeća te uz molitvu koju je predvodio vlč. Nikola Prša, senjski župni vikar, odali su brojni građani grada Senja te djelatnici i učenici Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića u Senju, koji su pri tom izveli prigodni program.

Ispred Grada Senja, nazočnima se obratio Mislav Bilović, dipl.iur., savjetnik – koordinator za kulturu i društvene djelatnosti, koji je istaknuo doprinos Vukovara u obrani samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

Paljenje svijeća zajednički su organizirali Grad Senj i Srednja škola Pavla Rittera Vitezovića u Senju.

Program obilježavanja 28. obljetnice „Dana sjećanja na žrtvu Vukovara“ nastavljen je u prostoru Gradske knjižnice Senj, gdje je u organizaciji Gradske knjižnice Senj i  Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića u Senju, učenicima srednje škole i građanima predstavljen program „Vukovaru u spomen“- edukativni film i predavanje „ U čast vukovarskom heroju Blagi Zadri“

Povodom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, djelatnici i učenici Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića u Senju, također su odali počast žrtvama paljenjem svijeća u školskom dvorištu, a  na zid tvrđave Nehaj postavili su dva dugačka platna s natpisima posvećenim žrtvama Vukovara i Škabrnje, kojima su povezali grad Senj kao simbol uskočke hrabrosti i otpora, te gradove Vukovar i Škabrnju kao simbole hrabrosti i otpora u Domovinskom ratu.