Memo_Enes
30.10.2017.
„VEČER S ENESOM KIŠEVIĆEM“ U GRADSKOJ KNJIŽNICI SENJ

U četvrtak, 26. listopada 2017.g. u sklopu Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica Senj imala je čast ugostiti jednog od najpoznatijih književnika ovih prostora-pjesnika i dramskog umjetnika Enesa Kiševića.
U dugogodišnjoj bogatoj karijeri Enes Kišević ostvario je niz zapaženih uloga na kazališnim daskama, filmu i televiziji te u radiodramama, a do sada je napisao 24 knjige poezije (Lampa u prozoru, Jutarnja molitva, Sijeda djeca, Svjetlost je Tvoja sjena, Samo s Tobom ja sam ja, 101 vino od vina, Voda je moja Mati, Jutarnji mrak, Iza naličja i mnoge druge). Član je Hrvatskog društva pisaca, Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Hrvatskog haiku društva. Dobitnik je 13 književnih priznanja te 3 međunarodne nagrade za haiku ostvarenja. Pjesme su mu prevedene na dvadesetak stranih jezika, a zastupljen je i u mnogim antologijama i čitankama.
Prepuna knjižnica sat i pol uživala je u brojnim Enesovim poetskim ostvarenjima koja snažno progovaraju o važnosti dobrote, duhovnosti i ljubavi, o ljepoti prirode i mora, o snazi riječi i poezije te o ljubavi prema majci i obitelji. Između recitala, Enes je na duhovit i zanimljiv način podijelio s publikom mnoge anegdote i uspomene iz svoga života, a sve je bilo začinjeno s mnogo mudrih i svevremenskih misli velikana svjetske književnosti.
Kroz razgovor ugodni i šetnju Enesovim stvaralačkim opusom, publiku je uz autora vodila i njegova dugogodišnja prijateljica i moderatorica programa književnica Klara Polak Poljarević u čijim smo stihovima također imali prilike uživati. Za potpuni ugođaj prigodnom se svirkom pobrinuo glazbenik Nenad Petković.
Bila je to večer za pamćenje puna predivnih stihova, puna duha, emocija i dobrih vibracija.
I po završetku književnog susreta, publika se još dugo zadržala u neformalnom razgovoru i druženju s velikim, ali tako jednostavnim i toplim čovjekom – Enesom Kiševićem.
Gradska knjižnica Senj od srca zahvaljuje Enesu na ovom sjajnom gostovanju i prekrasnoj književnoj večeri. Također, veliko hvala moderatorici Klari Polak Poljarević i glazbeniku Nenadu Petkoviću te brojnim posjetiteljima na dolasku kao i medijima na praćenju.