obiteljski_opt
13.03.2017.
U Podružnici Obiteljskog centra održan Okrugli stol pod nazivom: Dadilja – moj novi posao

Ispred organizatora, sve nazočne pozdravila je predstojnica Podružnice gđa Suzana Svetić, mag.paed.soc. koja je uvodno istaknula i da je ovo novina o kojoj se malo zna, a koja je vrlo aktualna za sam Grad Senj, obzirom da su se kapaciteti Dječjeg vrtića Travica pokazali nedostatnim da zadovolje potrebe svih roditelja s područja grada  (prema dobivenim podacima dječjeg vrtića oko desetak djece je na listi čekanja).

U svom uvodnom izlaganju stručni radnik Podružnice, Drago Babić, dipl.iur.  upoznao je nazočne sa Zakonom o dadiljama, te iscrpno izložio sve potrebne informacije vezane uz korake koje treba uraditi kako bi dadilja započela s radom,  a potom se zadržao i na upoznavanju s načinima obavljanja djelatnosti dadilje.

Ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Gospić- Ispostave Senj, s predstavljanjem novih mjera HZZZ vezanih uz potpore za samozapošljavanje, nazočne je upoznala gđa Marija Sertić, a s posebnim osvrtom na onu mjeru kod koje je moguće iskoristiti poticaje u visini od 35.000,00 kuna kod osnivanja obrta. Zaključeno je u raspravi, kako bi se to moglo iskoristiti upravo za opremanje prostora.  Na pitanje postoje li mjere HZZZ da se omogući financiranje stručnog osposobljavanja za poslove dadilje, rečeno je da ne postoje, već da postoji financiranje osposobljavanja za neka druga, po njima ovog trenutka, prioritetnija zanimanja, odnosno poslove.

Amadea Bakija, upr. iur.,  je ispred Ureda državne uprave u Ličko-senjskoj županiji, Ispostava Senj,  predstavila  nazočnima sve potrebne korake vezane uz osnivanje obrta za dadilje.  Uz to, posebno je istaknula kako je veliki problem zadovoljiti minimalno-tehničke uvjete prostora u kojem se namjerava obavljati djelatnost dadilja.

U raspravi su sudjelovali svi nazočni, tako je i ravnateljica Dječjeg vrtića „Travica“ iz Senja, Dubravka Glavaš istaknula  da se ne protivi tome da se jednog dana osnuje obrt za dadilje, budući da postoji dio djece koji su na listi čekanja za upis u Dječji vrtić, ali ističe da po njoj nikakva edukacija ne može nadomjestiti znanje stečeno kroz studij predškolskog odgoja. U raspravi su sudjelovali i Mislav Bilović, dipl.iur.  ispred Grada Senja, te Nives Pandilovski – Večerina koja je potaknula i temu dječjih igraonica u Gradu Senju posebno u vrijeme ljetnih školskih praznika, kao još jednu od usluga koja bi se mogla ponuditi našim najmlađim stanovnicima  ali i svima onima najmlađima koji u to vrijeme posjete naš grad.

 

 

Senj uživo
Gradonačelnik
Gradonačelnik Grada Senja
Vrijeme danas
Grad Senj – INFO

GRAD SENJ
Gradska uprava
Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 (0)53/881-162, tel/fax (0)53/881-119
OIB GRADA SENJA : 61106276570
Žiro račun: 2402006-1838700001
grad-senj@gs.t-com.hr

Hotspot Senj
Hotspot Senj
Prijava nepropisno odbačenog otpada
PRIJAVA