IMG_0025_opt
11.08.2017.
Svečano otvorenje 46. Međunarodnog senjskog ljetnog karnevala

Mala povorka, na čelu s meštrom karnevala Feralićem, gradskom svitom, karnevalskom zastavom, koju su nosile plesačice plesne skupine Maja’s Dance Nation, Gradskom glazbom Senj i drugim maškarama, sinoć je prodefilirala ulicama Senja do Trga Cilnica na kojem se održavala svečanost otvorenja.

Meštar se svojim uvodnim govorom, u satiričnom tonu obratio okupljenima, a potom mu je gradonačelnik Sanjin Rukavina predao ključeve Grada kazavši kako je gradska blagajna puna i da  maškare mogu bezbrižno vladati Gradom sljedeća tri dana.

Program otvorenja upotpunio je nastup plesne skupine Maja’s Dance Nation i vatreno žonglerski spektakl – Sundari i Luche. S glavne gradske rive ispaljen je i vatromet  koji je nekoliko minuta krasio nebo iznad Senja.

Nakon službenog otvorenja na Trgu Cilnica, oko tisuću okupljenih posjetitelja zabavljale su senjska grupa „Trio Marinero“ i popularna „Crvena jabuka“.

Karnevalski program se nastavlja i danas kada će nastupati „Neno Belan i Fiumensi“ te već spomenuti  „Trio Marinero“.  Vrhunac zabave očekuje se u subotu kada će Gradom pod Nehajem proći  40-ak maškaranih skupina u velikoj maškaranoj povorci, koja kreće u 19,00 sati.

Stoga vas sve pozivamo u Senj, bilo da ste pod maskama ili svoga lica, jer zabava je zasigurno zagarantirana!