connection-4884862_1920 (1)_opt
14.04.2020.
Strogo ograničavanje svakog zadržavanja na ulicama, trgovima, rivama, parkovima i drugim javnim mjestima

S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa bolesti COVID-19, Stožer civilne zaštite RH uveo je dodatne protuepidemijske mjere.

- Strogo je ograničeno zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba.  Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Policijski djelatnici će nadgledati provođenje ove mjere

- Stavljaju se izvan uporabe sva dječja i otvorena igrališta

- Sklapanje braka, u građanskom ili vjerskom obliku, te sklapanje životnog partnerstva održava se isključivo u krugu najuže obitelji te službene osobe ili predstavnika vjerske zajednice, poštujući mjere i upute koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Niti jedan od sudionika ne smije imati povišenu temperaturu niti imati simptome akutne respiratorne infekcije.

- Pogreb, posljednji ispraćaj i polaganje održava se isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice, poštujući mjere i upute koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Obavijest o smrti (osmrtnica) ne smije sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba, posljednjeg ispraćaja i polaganju urne. Obustavlja se organiziranje glazbenih usluga i usluge dostave cvijeća i svijeća.

- Privremeno se obustavlja javni linijski prijevoz putnika u unutarnjem cestovnom prometu, izuzev autotaksi prijevoza. Obustavlja se javni linijski prijevoz putnika u međunarodnom cestovnom prometu. Privremeno se za vrijeme obustave javnog prijevoza zatvaraju svi autobusni kolodvori.

>>Odluka – o ograničenju zadržavanja na ulicama i javnim mjestima

>>Odluka o zabrani javnog prometa

>>Odluka o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta

>>Odluka o načinu održavanja pogreba

>>Odluka o mjerama priliko sklapanja braka

Stožer civilne zaštite Grada Senja