IMG_0237_opt
05.09.2017.
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila grad Senj

 

Drugog dana boravka u Ličko-senjskoj županiji, predsjednica Republike gđa Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je grad Senj gdje ju je dočekalo vodstvo Grada. Predsjednica je obišla mjesnu Vatrogasnu postrojbu, Tvrđavu Nehaj te se susrela s građanima.

Nakon razgovora s gradonačelnikom  g. Sanjinom Rukavinom, državnim tajnikom Darkom Nekićem, predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Tomljanovićem i zamjenikom gradonačelnika Juricom Tomljanovićem, gđa Grabar – Kitarović je istaknula kako je za daljnji turistički razvoj Senja koji je, kako je rekao gradonačelnik Rukavina, jedan od glavnih ciljeva njegovog tima, nužna  bolja prometna povezanost te gradnja ili nove prometnice ili barem treće trake na prometnici Senj-Žuta Lokva.

“Zbog velikih prometnih investicija, poput gradnje Pelješkog mosta, nije poznato kada će ova investicija doći na red, ali se nadam da će Vlada naći način da uđe u srednjoročni plan”, kazala je Predsjednica.

Gradonačelnik Rukavina naglasio je kako grad Senj prednjači po iznosima povučenima iz europskih fondova i  u tom će smjeru nastaviti raditi i dalje.

„ Naravno da vodimo računa da nam turizam bude motor razvoja, ali i da ga razvijamo u smjeru održivog turizma.  Tako smo u izgradnji kanalizacijskih sustava za pojedine dijelove grada i prigrada dosad uložili oko 16 milijuna kuna. Rješavamo pitanje zbrinjavanja otpada, a planiramo i  izgradnju reciklažnog dvorišta i sortirnice otpada. Imamo projekt novog dječjeg vrtića, projekt za izgradnju doma za starije i nemoćne, a također planiramo i izgradnju novog vatrogasnog doma u Senju, marine u Svetom Jurju i izgradnju spomenika poginulim braniteljima“, rekao je gradonačelnik Rukavina

Za obilaska Javne vatrogasne postrojbe Senj Predsjednica je zahvalila svim vatrogascima koji su ljetos od požara branili ljude i imovinu te šume, poglavito velebitske. Opetovala je da u protupožarnu opremu treba više ulagati.

“Vatrogasci su naši heroji, spašavaju ljudske živote i imovinu i zato pozdravljam Vladinu odluku da za njih izdvoji sedam milijuna kuna”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Pjesmom „ Dajem ti srce Zemljo moja“ Klapa Senjkinje je na  Tvrđavi Nehaj zaželjela dobrodošlicu Predsjednici, nakon čega se gđa Grabar – Kitarović podružila s okupljenim građanima.

Nadamo se da je u Predsjednica iz našeg Grada ponijela lijepe uspomene i da ćemo ju uskoro opet imati priliku ugostiti.

 

 

Senj uživo
Gradonačelnik
Gradonačelnik Grada Senja
Vrijeme danas
Grad Senj – INFO

GRAD SENJ
Gradska uprava
Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 (0)53/881-162, tel/fax (0)53/881-119
OIB GRADA SENJA : 61106276570
Žiro račun: 2402006-1838700001
grad-senj@gs.t-com.hr

Kalendar događanja 2018.
Hotspot Senj
Hotspot Senj
Prijava nepropisno odbačenog otpada
PRIJAVA