memo_sud_drugi_sastanak
26.11.2018.
Povratak suda u Senj

26. studenoga 2018. godine u Uredu gradonačelnika održana je tiskovna konferencija u povodu osnivanja stalne služba u Senju Općinskog suda u Crikvenici koju su s predstavnicima medija održali gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina i službenik Grada Senja Mislav Bilović, dipl. iur.

Tom je prilikom gradonačelnik Rukavina obznanio kako je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković donesao Odluku o osnivanju stalnih službi Općinskoga suda u Crikvenici, i to u Krku, Rabu i Senju, kojom se nalaže obnašatelju da do 1. siječnja 2019. godine osigura sve potrebne mjere da stalna služba i profunkcionira. Na istu temu osnivanja stalne službe suda u Senju gradonačelnik Rukavina i ministar Bošnjaković održali su u 2017. i 2018. tri radna sastanka u Zagrebu u prostorijama Ministarstva.

Vijest o osnivanju stalne službe u Senju Općinskog suda u Crikvenici obznanjena je još za radnoga sastanka gradonačelnika Rukavine i državnoga tajnika u Ministarstvu pravosuđa dr. sc. Kristijana Turkalja i načelnika Sektora za pravosudnu infrastrukturu Danijela Žutića, na kojem se raspravljalo i o radovima sanacije i rekonstruiranja zgrade suda u Senju na adresi Potok 1. Grad Senj i resorno Ministarstvo pred potpisivanjem su sporazuma o sufinanciranju uređenja i sanacije zgrade, prema kojem će se u 3 godine uložiti minimalno 5 milijuna kuna, a od toga će Grad Senj iz vlastitih proračunskih sredstava izdvojiti 2 milijuna kuna. U proračunu za 2019. godinu i projekcijama za 2020. i 2021. godinu Grad Senj za isto je osigurao sredstva.

Gradonačelnik Rukavina istaknuo je kako je ova odluka iznimno važna za građanke i građane Senja koji su bez stalne službe suda neopravdano ostali u 2014. godine, a sad ponovno stalna služba u Senju počinje s radom te na taj način građani više neće morati putovati u Crikvenicu, Delnice i Rijeku, već će sve potrebno moći obaviti u svojemu gradu. Gradonačelnik Rukavina također je zahvalio ministru Bošnjakoviću na pomoći i suradnji.