Memo-dan-ucitlja
05.10.2017.
OBILJEŽEN SVJETSKI DAN UČITELJA U SENJSKOJ KNJIŽNICI

 

U organizaciji Gradske knjižnice Senj i Osnovne škole S.S.Kranjčevića Senj, a sve u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja ovaj je tjedan u senjskoj knjižnici obilježen i proslavljan Svjetski dan učitelja.

Dan kojim se naglašava društvena važnost i vrijednost učiteljskog zvanja slavi se već više od 20 godina u preko 100 zemalja svijeta, a cilj mu je skrenuti pažnju na učitelje koji ne samo da poučavaju djecu, nego ih i uvode u život i odgajaju. Stoga su učitelji, uz roditelje, najvažnije osobe u formiranju djece i njihovih ispravnih životnih i ljudskih vrijednosti.

Ove misli bile su i nit vodilja našega susreta. U goste su nam došli učiteljica Melita Marenić i njezini učenici 2. a razreda kojima smo na njima razumljiv način objasnili što sve učitelji rade te zašto su oni važni u njihovim životima. Program je uključio obradu poslovica o učiteljima te razgovor i analizu poetskih ostvarenja posvećenih ovom lijepom i plemenitim zvanju.

Učenici su lijepo surađivali te pohvalili svoju učiteljicu Melitu kao prekrasnu učiteljicu i osobu koja im je uvijek na raspolaganju za učenje, razgovor, podršku i utjehu. Voditeljicama programa, učiteljici Meliti te knjižničarki Ani, priznali su da im se posebice sviđaju satovi pjevanja te posjeti gradskim ustanovama-knjižnici, muzeju, domu kulture pri čemu uvijek otkriju nešto novo i zanimljivo.

Na samome kraju ovog edukativnog druženja, održana je i kreativna radionica na kojoj su đaci izrađivali čestitke – poklon svojoj učiteljici povodom Svjetskog dana učitelja.

Veseli crteži i poruke djece dali su nam još jednu potvrdu da djeca uživaju u svojim školskim danima i da se iznova potvrđuje ona stara-Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba.

Hvala učiteljici Meliti i njezinim đacima na dolasku i divnoj suradnji te Radio Senju na medijskom praćenju!

 

Senj uživo
Gradonačelnik
Gradonačelnik Grada Senja
Vrijeme danas
Grad Senj – INFO

GRAD SENJ
Gradska uprava
Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 (0)53/881-162, tel/fax (0)53/881-119
OIB GRADA SENJA : 61106276570
Žiro račun: 2402006-1838700001
grad-senj@gs.t-com.hr

Hotspot Senj
Hotspot Senj
Prijava nepropisno odbačenog otpada
PRIJAVA