connection-4884862_1920 (1)_opt
26.06.2020.
Nove odluke stožera civilne zaštite Grada Senja

Stožer civilne zaštite Grada Senja, razmatrajući trenutno stanje u svezi epidemije virusa COVID-19, te s obzirom na početak turističke sezone, na sjednici održanoj 24. lipnja 2020. godine donio je odluku u kojoj je definiran način postupanja ukoliko se kod građana ili turista pojavi sumnja na zarazu Korona virusom.

Za svako organizirano javno okupljanje na javnoj gradskoj površini organizatori moraju prethodno ishoditi dozvolu Grada Senja.

Također je od Županijskog stožera Ličko- senjske županije izdana  preporuka zabrane posjete bolesnicima u stacionarnom dijelu Doma zdravlja Senj.

Pozivaju se vlasnici ugostiteljskih objekata i trgovina na obvezno poštivanje važećih mjera o razmaku stolova i dezinfekciji ruku u ugostiteljskim objektima te dezinfekciji ruku i poštivanje razmaka u trgovinama.

Još jedanput se apelira svim građanima da u svrhu suzbijanja mogućnosti širenja epidemije virusa COVID-19 na području Grada Senja poštuju aktualne mjere i preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a koje se naročito odnose na poštivanje socijalne distance, obavezne higijene ruku i izbjegavanje okupljanja više osoba u zatvorenim prostorima.

>>Hodogram postupanja-converted, pdf

>>Postupak_kod_pojave_bolesti_kod_gosta_19_06

Stožer civilne zaštite Grada Senja