Memo-Lino
11.02.2017.
„Lino višebojac“ u senjskoj Osnovnoj školi

 

Na opće veselje svih učenika Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića Senj, ovaj je četvrtak po drugi put održano natjecanje „Lino višebojac“. To je natjecanje hrvatskih osnovnih škola , koje organiziraju Sportske novosti, u kojem se nagrađuje pozitivan sportski duh i poštena igra, te promiče sport, kultura i dječje stvaralaštvo.

Djeca su se danima pripremala za ovo natjecanje vježbajući zadane discipline, te izrađujući razne likovne i literarne radove na temu „Lina“. Mlađi razredi  od prvog do četvrtog su se zajedno sa svojim učiteljicama  maskirali, te su time cijeloj manifestaciji dali još veseliji ton.

Kao profesionalni sportaši i sportske zvijezde veliki doprinos ovom natjecanju dali su Igor Baričević, golman Nk Nehaja, i višestruki osvajač „Kutije šibica“, te Demian Sukurica i Ante Barbić, mladi dečki iz Senja, koji su kadetski reprezentativci u rukometu i koji ovo ljeto putuju na Svjetsko prvenstvo u Koreji.

Okupljenima su se obratili ravnateljica škole i predsjednica Gradskog vijeća Grada Senja Rosanda Bilović koja je rekla kako je ovakva atmosfera i raspoloženje ovakvog dana kada su djeca sretna, opuštena i vesela  jedan od razloga zbog kojeg voli svoj posao ravnateljice škole. Zamjenik gradonačelnika Filip Samaržija zaželio je svim dobru zabavu i pošteno natjecanje, te se zahvalio organizatorima što su uključili senjsku školu u svoj projekt.

U sportskom natjecanju su sudjelovali učenici od petog do osmog razreda u 4 discipline atletika,nogomet, rukomet i košarka. Mlađi uzrasti su također pokazali svoje vještine u istim disciplinama, ali bez bodovanja.

Natjecatelje je sa tribina bodrilo glasno navijanje njihovih prijatelja iz razreda, koji su se potrudili i osmislili razne rekvizite, zastave i plakate.

Najbolji natjecatelji, koji će biti predstavnici Osnovne škole Senj na državnom Lino natjecanju su Sara Svast i Ivan Barbić, koji su osvojili najviše bodova. U ukupnom poretku pobjednika svih škola, Sara sa osvojenih 170 bodova dijeli  1. mjesto , a Ivan sa osvojenih 150 bodova dijeli 4. mjesto. Škola je ocijenjena s maksimalnih 30 bodova i time osigurala 7. mjesto u ukupnom poretku.

Svim natjecateljima, kao i sudionicima podijeljene su razne Lino nagrade, pa su tako dodijeljene i nagrade za najbolji transparent, najbolje navijače, najljepšu masku i najbolji literarni uradak na temu „Svijet po tvom“.

Posebnu radost među djecom izazvala je maskota Lina, koji je među djecom plesao i zabavljao ih.

 

20170209_132336

20170209_122512

20170209_132250

Senj uživo
Gradonačelnik
Gradonačelnik Grada Senja
Vrijeme danas
Grad Senj – INFO

GRAD SENJ
Gradska uprava
Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 (0)53/881-162, tel/fax (0)53/881-119
OIB GRADA SENJA : 61106276570
Žiro račun: 2402006-1838700001
grad-senj@gs.t-com.hr

Hotspot Senj
Hotspot Senj
Prijava nepropisno odbačenog otpada
PRIJAVA