Memo-Mirna-Prpic
04.02.2017.
PREDSTAVLJENA ZBIRKA POEZIJE „VJEČNI SANJAR“ MIRNE PRPIĆ, 3. veljače 2016.

U petak, 3. veljače u dupkom punoj senjskoj knjižnici održana je književna večer na kojoj je predstavljena zbirka Vječni sanjar mlade pjesnikinje Mirne Prpić.

Vječni sanjar prva je Mirnina tiskom objavljena zbirka izašla pred mjesec dana, no mnogi radovi su joj prethodnih godina pojedinačno objavljivani u listu Svjetionik i na online stranici Putevi milosti. Događaj je organizirala Gradska knjižnica Senj čija je ravnateljica ujedno i autor osvrta na zbirku.

-Iako pravnica po vokaciji, mlada autorica je prava sanjarska, nježna pjesnička duša kojoj je stihotvorje velika ljubav još od osnovnoškolskih dana. Mirna je i sanjar, i emotivac, i optimist, i pjesnikinja, i borac, i još mnogo toga, a sve te nijanse svoje raskošne osobnosti spretno je pretočila na papir. Za pjesnikinju Prpić poezija je užitak, uranjanje u vlastiti, posebni svijet mašte i osjećaja koji, nasreću, nije ljubomorno zadržala za sebe, nego ga je podijelila s nama i poklonila nam zbirku vrijednu naše pažnje, rekla je uvodno moderatorica događaja, ravnateljica Knjižnice Ana Prpić Rogić koja je u nastavku iznijela i analizu zbirke.

-Ljubav i priroda dvije su osnovne teme ove zbirke i Mirnine najveće inspiracije. Obje teme međusobno se prožimaju te čine pejzažno-kontemplativni splet kroz koji je autorica ponudila čitatelju komadić sebe, ogolila dušu. Pjesnikinja je često rastrgana u procjepu dijete-odrastao, mašta-zbilja, san – java. Mnoge su pjesme pune sjete, nostalgije, natopljene sjećanjima i uspomenama. Savršeno svjesna okoline i realnog svijeta, ali i svoje pjesničke naravi, plovi na tankoj ivici sna i jave te nerijetko sanjarski bježi u svijet mašte. No, iako sanjar na snu, Mirna je borac na javi, spremna hrabro se suočiti sa svim životnim izazovima, spremna je za borbu za svoje snove i ostvarenje želja koje uvijek tinjaju u nama, rekla je, između ostalog, Prpić Rogić.

U ugodnom ambijentu senjske knjižnice mnogobrojna publika uživala je i u recitalima iz zbirke u interpretaciji Božice Rukavine te u prigodnim glazbenim brojevima Nenada Petkovića, a publici se obratila i autorica istaknuvši kako je izdavanje vlastite zbirke stihova ostvarenje njezinog velikog sna. Poezija, kao neizostavan dio njezinog života, istaknula je, pričinja joj veliku radost, a u svaku pjesmu ulaže cijelu sebe. Zato je od srca zahvalila organizatorima i brojnoj publici na dolasku i podršci jer joj večer u kojoj javnosti predstavlja svoje stihove puno znači.

Nakon službenog dijela večeri, okupljeni su se nastavili družiti s autoricom uz domjenak i ugodni razgovor, a večer su dodatno oplemenili i uljepšali svojim koncertom Danko Butorac i Nenad Petković izvodeći evergreene i standarde uz koje smo se svi raspjevali.

Želimo autorici puno uspjeha i u daljnjem radu, neka i dalje sanja, neka je uvijek prate fortuna i miluju muze, a nadasve joj želimo ljubav-neka uvijek bude u njoj i inspirira je i za daljnje poetske ostvaraje. Iskreno vjerujemo da je ova zbirka početak jednog bogatog i plodnog pjesničkog puta i zasigurno ćemo našu Mirnu još imati prilike čitati i čuti u našoj Knjižnici.

 

Gradska knjižnica Senj od srca zahvaljuje:
-Mirni Prpić na krasnoj zbirci i lijepoj suradnji;
-Građanima koji su u velikom broju došli s nama podijeliti ovaj lijepi umjetnički doživljaj;
-Nenadu Petkoviću i Danku Butorcu na odličnoj glazbi;
-Božici Rukavini na interpretaciji Mirninih stihova te
-medijima na praćenju.

 

Tekst: Ana Prpić Rogić
Fotografije: Sandra Prpić

 

 

 

 

GRADSKA KNJIŽNICA SENJ
POZIVA VAS

 

NA KNJIŽEVNU VEČER-
PREDSTAVLJANJE ZBIRKE POEZIJE
„VJEČNI SANJAR“ MIRNE PRPIĆ

 

GRADSKA KNJIŽNICA SENJ -
PETAK, 3. VELJAČE 2017. GODINE-17. 30 h

 121078 korica

 

U ugodnom ambijentu senjske knjižnice predstavit ćemo poetski prvijenac mlade senjske pjesnikinje Mirne Prpić. Predstavljanje zbirke i autorice bit će obogaćeno recitalima te glazbenim nastupima Nenada Petkovića. Nakon promocije, slijedi domjenak, promotivna prodaja knjige te druženje s autoricom.

Radujemo se Vašem dolasku!

Senj uživo
Gradonačelnik
Gradonačelnik Grada Senja
Vrijeme danas
Grad Senj – INFO

GRAD SENJ
Gradska uprava
Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 (0)53/881-162, tel/fax (0)53/881-119
OIB GRADA SENJA : 61106276570
Žiro račun: 2402006-1838700001
grad-senj@gs.t-com.hr

Hotspot Senj
Hotspot Senj
Prijava nepropisno odbačenog otpada
PRIJAVA