Memo_Starim_cestama_preko_Velebita
08.03.2017.
Gradska knjižnica Senj i izdavačka kuća Libricon vas pozivaju na predstavljanje knjige “STARIM CESTAMA PREKO VELEBITA”

Knjiga STARIM CESTAMA PREKO VELEBITA na zanimljiv nas način upoznaje s vrijednostima i osobitostima starih cesta sagrađenih na širem području Velebita. Ova tema bliska je i interesantna nama Senjanima koji smo vezani za naš Velebit, a pogotovo našim senjskim planinarima koji često i rado obilaze velebitske staze i putove.

Autori su puno vremena i truda uložili pišući knjigu, sustavno su obišli preko 700 km cesta, autom i biciklom po asfaltu i makadamu te pješice po napuštenim i zaraslim starim dionicama. Uz vrednovanje njihovog kulturnog i povijesnog značaja, opisali su prirodne ljepote krajeva kroz koji ceste prolaze kao i povijesne spomenike smještene u njihovoj blizini. Stoga je ovo više nego koristan i zanimljiv priručnik i vodič svima koji koriste, proučavaju ili se pak zanimaju za ceste i putove Velebita.

Uz moderatoricu Prpić Rogić i autore, u predstavljanju će sudjelovati i naša Senjkinja na radu u Zadru, dr. znanosti, arheologinja Vedrana Glavaš na čiju je inicijativu i organiziran ovaj susret. Predstavljanje knjige bit će upotpunjeno fotografijama koje su autori stvarali za vrijeme terenskog istraživanja.

Nakon prvog dijela večeri, okupljeni će se imati priliku uz domjenak podružiti i porazgovarati s autorima te kupiti knjigu po promotivnoj cijeni.

Veselimo se vašem dolasku!

Plakat_Senj (2)

Senj uživo
Gradonačelnik
Gradonačelnik Grada Senja
Vrijeme danas
Grad Senj – INFO

GRAD SENJ
Gradska uprava
Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 (0)53/881-162, tel/fax (0)53/881-119
OIB GRADA SENJA : 61106276570
Žiro račun: 2402006-1838700001
grad-senj@gs.t-com.hr

Hotspot Senj
Hotspot Senj
Prijava nepropisno odbačenog otpada
PRIJAVA