„ZDRAV ZA PET“
Početna stranica      


Zemljopisni položaj

Gradska uprava

Povijest

Turizam

Međunarodna
suradnja

Obavijesti

Događaji

Kontakti

   

„ZDRAV ZA PET“

(Senj, 04. ožujka 2013.)


             

„ZDRAV ZA PET“

„Zdrav za pet“ naziv je programa što su ga predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave Ličko - senjske i Policijske postaje Senj predstavili u Uredu gradonačelnika Grada Senja g. Darka Nekića.

 Riječ je o projektu koji je zbog negativnog trenda ponašanja djece i mladih u Hrvatskoj kao i na europskoj razini pripremilo Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, a sve radi prevencije ovisnosti djece i mladih o alkoholu, drogi i igrama na sreću.

Program je ponajprije namijenjen učenicima osmih razreda osnove škole te prvim i drugim razredima srednje škole. Provodi se kontinuirano u školama tijekom školske godine kroz interaktivne edukacije i eko radionice, a tiskane su i tri vrste edukativnih brošura pisanih jednostavnim i razumljivim jezikom: „Alkohol i mladi“, „Mladi i droga“ i „Kockanje i mladi.“

Cilj programa „Zdrav za pet“ je promijeniti stav i štetne životne navike djece i mladih u pogledu ovisnosti, jačanje svijesti o nužnosti očuvanja te zaštiti okoliša i prirode, podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja kao i usvajanje zdravih stilova života.       

Prema podacima koje su iznijeli prezenteri programa, Hrvatska je na trećem mjestu u Europi po pušenju među mladima, a zabrinjavajući je i rast korištenja raznih inhalata među mladima.

„Grad Senj je kao jedinica lokalne samouprave, odnosno kao krajnji korisnik programa spreman uključiti se u projekt sukladno svojim mogućnostima i vjerujem da će njegovo provođenje te dobra suradnja između policije i Grada ići na dobrobit ciljanih skupina“, rekao je gradonačelnik Nekić.

 

Panorama

Knjiga gostiju

Senjske besede

Foto galerija

Glagoljica

   
       
         
Vrh stranice
     
 
Grad Senj, Gradska uprava, Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 053/881-162, tel/fax 053/881-119
grad-senj@gs.t-com.hr
webmaster