VIJEĆE ZA PREVENCIJU GRADA SENJA INICIRALO OSNAŽENJE ČLANSTVA
Početna stranica    


Zemljopisni položaj

Gradska uprava

Povijest

Turizam

Međunarodna
suradnja

Obavijesti

Događaji

Kontakti

 

VIJEĆE ZA PREVENCIJU GRADA SENJA INICIRALO OSNAŽENJE ČLANSTVA

(Senj, 5. prosinca 2012.)


             

VIJEĆE ZA PREVENCIJU GRADA SENJA INICIRALO OSNAŽENJE ČLANSTVA

U Uredu senjskog gradonačelnika Darka Nekića održana je sjednica Vijeća za prevenciju Grada Senja na kojoj su predstavnici škola, policije, suda, Centra za socijalnu skrb, Obiteljskog centra Ličko-senjske županije i Doma zdravlja dogovorili da će se sastav Vijeća ojačati novim članovima inspektorata i komunalnog redarstva Grada Senja, a umjesto predstavnika senjske Lučke uprave članom bi postala Javna vatrogasna postrojba Grada Senja.

S tim u vezi Gradskom vijeću Grada Senja uputit će se prijedlog izmjene Odluke o osnivanju Vijeća za prevenciju, a sve kako bi Vijeće što bolje ostvarivalo program prevencije na području lokalne zajednice s ciljem podizanja kvalitete života građana.

Također je dogovoreno da će u Vijeću prema potrebi participirati i razne udruge kao povremeni članovi ovisno o temama o kojima će Vijeće raspravljati.

Načelnik senjske policije Mario Jančić izrazio je spremnost oko aktivnosti vezanih za nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane te je naglasio da vjeruje kako će u suradnji s drugim nadležnim institucijama i potencijalima u zajednici i policija uspješno djelovati. Primjerice, policajci će ovih dana poduzimati radnje u cilju prevencije zlouporabe pirotehničkih sredstava o čemu će održati predavanje učenicima, a putem medija i direktnim razgovorom s vlasnicima i djelatnicima ugostiteljskih objekata pokušat će utjecati na podizanje razine svijesti o zabrani točenja alkohola maloljetnicima. 

Policija također pomaže i u obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti. S njom u suradnji Hrvatski zavod za javno zdravstvo organizira predavanje pod nazivom „Zdrav za pet - pušenje kao ovisnost“ namijenjeno srednjoškolskim učenicima, a Klub liječenih alkoholičara i Obiteljski centar Ličko - senjske županije učenicima će održati edukativnu radionicu  „Alkohol je ubojica - nemoj počinjati.“

Svaki sudionik Vijeća za prevenciju Grada Senja će na svom polju djelovanja poduzimati preventivne aktivnosti, a sve u suradnji s ustanovama zaduženim za sigurnost ljudi, imovine i javnog reda i s ciljem što boljeg i sigurnijeg života u gradu. 

 

Panorama

Knjiga gostiju

Senjske besede

Foto galerija

Glagoljica

 
     
Vrh stranice
   
 
Grad Senj, Gradska uprava, Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 053/881-162, tel/fax 053/881-119
grad-senj@gs.t-com.hr
webmaster