DRUGI KUP GRADA SENJA ZA VATROGASNU MLADEŽ
Početna stranica      


Zemljopisni položaj

Gradska uprava

Povijest

Turizam

Međunarodna
suradnja

Obavijesti

Događaji

Kontakti

 

DRUGI KUP GRADA SENJA ZA VATROGASNU MLADEŽ

(Senj, travanj 2013.)


 

DRUGI KUP GRADA SENJA ZA VATROGASNU MLADEŽ

U organizaciji Javne vatrogasne postrojbe Grada Senja ovaj su vikend u senjskom Vatrogasnom domu otpočeli Dani otvorenih vrata. Manifestacija se održava cijeli tjedan, u sklopu proslave Dana Grada Senja i njegovog zaštitnika svetog Jurja. „Ova manifestacija koju organiziramo po prvi puta namijenjena je našim sugrađanima koji su zainteresirani upoznati se s našom djelatnošću, vatrogasnom tehnikom i opremom s kojoj raspolažemo te programom rada koji obavljamo kad nismo na intervencijama. Sve do 27. travnja Senjani mogu prošetati Vatrogasnim domom na Staroj cesti 23 te pogledati i pitati sve što ih zanima, a vatrogasci im mogu demonstrirati i vatrogasne vježbe. Želimo da se naši sugrađani uvjere da senjski vatrogasci čine sve kako bi bili što spremniji u slučaju da požar zaprijeti Senju“, rekao je zapovjednik JVP Senj Zvonimir Lončarić.

Uz to, povodom Dana Grada DVD Senj organizirao je Drugi kup Grada Senja, natjecanje za vatrogasnu mladež i podmladak. Na natjecanju u vatrogasnim vježbama sudjelovalo je gotovo tristo natjecatelja, odnosno 24 ekipe iz Ličko-senjske, Varaždinske, Primorsko-goranske, Šibensko-kninske i Karlovačke županije, među kojima i domaće mlade snage koje uvježbavaju voditelji iz DVD-a Senj.

Prije početka natjecanja pročelnika Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Ivicu Markovića te okupljene natjecatelje i njihove voditelje pozdravili su zapovjednik DVD-a Senj Marin Lončarić te zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Senja Željko Prpić, a Kup je svečano otvorio gradonačelnik Grada Senja g. Darko Nekić koji je iskazao zadovoljstvo još većim odazivom na natjecanje nego lani.

Natjecanje je održano na školskom igralištu Osnovne škole S.S.Kranjčevića i igralištu Nogometnog kluba „Nehaj“, a najuspješniji bili su DVD Sušak i Škrljevo iz redova podmlatka te DVD Novi Marof i San Marino (Novi Vinodolski) iz redova mladeži.
Nakon natjecanja, gosti su imali priliku obići senjsku tvrđavu Nehaj.

Panorama

Knjiga gostiju

Senjske besede

Foto galerija

Glagoljica

 
       
         
             
Vrh stranice
     
 
Grad Senj, Gradska uprava, Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 053/881-162, tel/fax 053/881-119
grad-senj@gs.t-com.hr
webmaster