GRAD SENJ NE POSUSTAJE - POČINJU RADOVI NA JOŠ DVA PROJEKTA
Početna stranica      


Zemljopisni položaj

Gradska uprava

Povijest

Turizam

Međunarodna
suradnja

Obavijesti

Događaji

Kontakti

   

GRAD SENJ NE POSUSTAJE - POČINJU RADOVI NA JOŠ DVA PROJEKTA

(Senj, 19. studenog 2012.)


             

GRAD SENJ NE POSUSTAJE - POČINJU RADOVI NA JOŠ DVA PROJEKTA

 

U ponedjeljak, 19. studenog 2012. g. Grad Senj će službeno započeti s radovima na još dva projekta.

 Riječ je o izgradnji vodovoda u Prizni za što je nedavno potpisan ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a radi se o projektu koji financira Europska investicijska banka /EIB/ sa 80% vrijednosti investicije, odnosno 2,2 milijuna kuna i Grad Senj sa 20% vrijednosti, odnosno sa 548.849,94 kuna.
Radovi podrazumijevaju izgradnju 877 metara transportnog cjevovoda od regionalnog vodovoda Hrvatsko primorje - južni ogranak do novoizgrađene vodospreme te izgradnju oko 1500 metara cjevovoda do same luke i naselja. Izvođači radova, izabrani na javnom natječaju, su tvrtka „SVIGOTEH“ iz Rijeke i „ELEKTRO-VODE“ iz Cresa, a okončanje radova planirano je do kraja ove godine.
Podsjetimo da je Grad Senj zajedno sa GKD Komunalac d.o.o. Senj početkom ove godine izgradio vodospremu Prizna zapremine 200 m3 vrijednu oko 1,5 milijuna kuna. Izgradnja vodovoda u Prizni je sedmi projekt Grada Senja koji se financira uz pomoć bespovratnih europskih sredstava.

Osim izgradnje vodovoda, počinju radovi na izgradnji infrastrukture u sklopu radne zone Cestarska kuća u prvoj fazi. Tako će se izgraditi prometnica, vodoopskrba, infrastruktura za odvodnju oborinske i otpadne vode - fekalna kanalizacija, a sve kako bi se poduzetnicima omogućili uvjeti za privođenje svrsi kupljenih parcela.
Opsežnu dokumentaciju za ovaj projekt financirao je Grad Senj, a Ministarstvo gospodarstva RH će sa 220.000,00 kuna sufinancirati infrastrukturne radove. Izvođač radova je tvrtka GS GRADNJA d.o.o. iz Gospića, a njihov završetak planiran je krajem veljače iduće godine neposredno nakon čega bi se trebali nastaviti radovi u drugoj fazi.

 

Panorama

Knjiga gostiju

Senjske besede

Foto galerija

Glagoljica

   
       
         
Vrh stranice
     
 
Grad Senj, Gradska uprava, Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 053/881-162, tel/fax 053/881-119
grad-senj@gs.t-com.hr
webmaster