POČINJE IZGRADNJA VODOVODA U PRIZNI
Početna stranica      


Zemljopisni položaj

Gradska uprava

Povijest

Turizam

Međunarodna
suradnja

Obavijesti

Događaji

Kontakti

   

POČINJE IZGRADNJA VODOVODA U PRIZNI

(Senj, 24. listopada 2012.)


 

POČINJE IZGRADNJA VODOVODA U PRIZNI

Potpisivanjem ugovora o izgradnji vodovoda u Prizni između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Grada Senja i tvrtki „SVIGOTEH“ iz Rijeke i „ELEKTRO-VODE“ iz Cresa, kao izvođača radova izabranih na javnom natječaju, stvorene su sve pretpostavke za početak izgradnje vodovoda u Prizni tijekom studenog ove godine.

Ovaj projekt putem Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova financira Europska investicijska banka /EIB/ sa 80%  vrijednosti investicije, odnosno 2,2 milijuna kuna i Grad Senj sa 20% vrijednosti, odnosno sa 548.849,94 kuna.

Grad Senj je zajedno sa GKD Komunalac d.o.o. Senj početkom ove godine izgradio vodospremu Prizna zapremine 200 m3 vrijednu oko 1,5 milijuna kuna , a upravo ugovoreni radovi podrazumijevaju izgradnju 877 metara transportnog cjevovoda od regionalnog vodovoda Hrvatsko primorje - južni ogranak do novoizgrađene vodospreme te izgradnju oko 1500 metara cjevovoda do same luke i naselja.

Izgradnja vodovoda u Prizni ujedno je  sedmi projekt Grada Senja koji se financira europskim sredstvima. Riječ je o još jednom uspjehu Grada Senja i njegove  Razvojne agencije koja je  i ovaj projekt  kandidirala na natječaj za bespovratna sredstva Europske investicijske banke.

Radi se o vodovodu u naselju na najjužnijem dijelu Grada Senja, koje je turistički orijentirano tako da će voda biti značajan čimbenik kako za kvalitetniji život tamošnjih stanovnika tako i za daljnji razvoj turizma.

 

 

Panorama

Knjiga gostiju

Senjske besede

Foto galerija

Glagoljica

   
       
         
             
Vrh stranice
     
 
Grad Senj, Gradska uprava, Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 053/881-162, tel/fax 053/881-119
grad-senj@gs.t-com.hr
webmaster