POČELI RADOVI NA IZGRADNJI VODOVODA U PRIZNI
Početna stranica      


Zemljopisni položaj

Gradska uprava

Povijest

Turizam

Međunarodna
suradnja

Obavijesti

Događaji

Kontakti

   

POČELI RADOVI NA IZGRADNJI VODOVODA U PRIZNI

(Senj, 19. studenog 2012.)


             

POČELI RADOVI NA IZGRADNJI VODOVODA U PRIZNI

U nazočnosti izvođača i nadzora radova, predstavnika Komunalca Senj te stručnih službi Gradske uprave, senjski gradonačelnik Darko Nekić otvorio je radove na izgradnji vodovoda u Prizni, sedmog projekta Grada Senja koji se velikim dijelom financira europskim sredstvima.

Gradonačelnik je istaknuo kako je ovo uz izgradnju kanalizacije u naselju Trbušnjak i uređenje Parka Nehaj treći veliki infrastrukturni projekt koje se trenutno realizira na području Grada Senja, a najavio je i skori početak radova na vodovodu za naselja Pejice-Josinovac.

Radovi u Prizni podrazumijevaju izgradnju 877 metara transportnog cjevovoda od regionalnog vodovoda Hrvatsko primorje - južni ogranak do novoizgrađene vodospreme te izgradnju oko 1500 metara cjevovoda do same luke i naselja. Izvođači radova, izabrani na javnom natječaju, su tvrtka „SVIGOTEH“ iz Rijeke i „ELEKTRO-VODE“ iz Cresa.

Projekt, koji je Razvojna agencija Senj putem nadležnog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kandidirala na natječaj za bespovratna sredstva,  financira Europska investicijska banka /EIB/ sa 80% vrijednosti investicije, odnosno 2,2 milijuna kuna i Grad Senj sa 20% vrijednosti, odnosno sa 548.849,94 kuna.

Podsjetimo da je Grad Senj zajedno s Komunalcem početkom ove godine izgradio vodospremu Prizna zapremine 200 m3 vrijednu oko 1,5 milijuna kuna.
Konačnom realizacijom ovog projekta vodu će dobiti i najjužniji dio senjskog područja, odnosno trajektna luka za Pag, ali i naselje koje je turistički orijentirano. Tako će voda na tamošnjem području biti značajan čimbenik kako za kvalitetniji život stanovnika tako i za daljnji razvoj turizma.

 

Panorama

Knjiga gostiju

Senjske besede

Foto galerija

Glagoljica

   
       
         
Vrh stranice
     
 
Grad Senj, Gradska uprava, Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 053/881-162, tel/fax 053/881-119
grad-senj@gs.t-com.hr
webmaster