„NOĆ MUZEJA 2013.“ U SENJSKOM MUZEJU
Početna stranica    


Zemljopisni položaj

Gradska uprava

Povijest

Turizam

Međunarodna
suradnja

Obavijesti

Događaji

Kontakti

 

„NOĆ MUZEJA 2013.“ U SENJSKOM MUZEJU

(Senj, 25. siječnja 2013.)


 

„NOĆ MUZEJA 2013.“ U SENJSKOM MUZEJU

U sklopu ovogodišnje akcije Hrvatskog muzejskog društva „Noć muzeja 2013.“, Gradski muzej Senj pripremio je za posjetitelje zanimljiv program. Riječ je o izložbi fotografija „Senjske zime kroz povijest“ koja dočarava senjsku atmosferu u zimskim mjesecima.

„ Senj je poznat po nepoćudnim atmosferskim darovima prirode, a to su poznate senjske zime koje su Senju dale epitet najsnježnijeg mjesta na cijeloj hrvatskoj obali Jadrana. Posebno nam to dokazuju neke od senjskih zima u prošlosti kao što su one iz 1929. i 1946. godine te mnoge zime iz druge polovice prošlog stoljeća, a posebno nam je poznata lanjska zima kada su slike senjske rive okovane ledom i snijegom obišle svijet“, rekla je ravnateljica senjskog muzeja Blaženka Ljubović, prof.

 Izložbu je otvorio senjski gradonačelnik Darko Nekić, prof.

„Cilj „Noći muzeja“ je uklopiti muzej u zajednicu i privući što više ljudi u njegove prostore. Zanimljivom izložbom i raznolikim programom senjski je muzej u potpunosti uspio u tom naumu što se vidi i po velikom broju posjetitelja“, rekao je gradonačelnik.

Osim izložbe, posjetitelji su uživali u prigodnim recitalima učenika Osnovne škole „S. S. Kranjčevića“ Senj, koji su recitirali pjesme poznatih senjskih pjesnika Krešimira Stanišića, Milana Krmpotića i Miroslava Kovačevića, a kušali su domaće frite i kuhano vino čime su ih nudili ljubazni domaćini. Sve do jedan sat poslije ponoći Senjani su imali priliku besplatno, uz stručno vodstvo djelatnika Gradskog muzeja, razgledati sve izložbe i zbirke.

 

Kliknite na slike za uvećanje!

Klikni na sliku za uvećanje! Klikni na sliku za uvećanje!

Klikni na sliku za uvećanje! Klikni na sliku za uvećanje!

 

 

Panorama

Knjiga gostiju

Senjske besede

Foto galerija

Glagoljica

 
     
Vrh stranice
   
 
Grad Senj, Gradska uprava, Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 053/881-162, tel/fax 053/881-119
grad-senj@gs.t-com.hr
webmaster