ZAVRŠIO 355. SENJSKI MESOPUST
Početna stranica      


Zemljopisni položaj

Gradska uprava

Povijest

Turizam

Međunarodna
suradnja

Obavijesti

Događaji

Kontakti

   

ZAVRŠIO 355. SENJSKI MESOPUST

(Senj, 12. veljače 2013.)


       

   

>> Velika foto galerija „Lijepom našom“ u Senju    FOTO GALERIJA

 

ZAVRŠIO 355. SENJSKI MESOPUST

Veselim i sadržajnim programom mesopusnog utorka završen je 355. Senjski mesopust. Iako je tradicionalna maškarana povorka odgođena zbog loših vremenskih uvjeta, to Senjanima nije pokvarilo mesopusno raspoloženje. Uz frite i kapljicu vina prelistavao se novi 151. broj mesopusnog humoristično-satiričnog lista „Metla i škavacera“, a sam pogled na naslovnicu „Metle“ na kojoj su gradski uglednici obučeni kao na setu Sulejmana Veličanstvenog izazivao je smijeh i obećavao dobru zabavu.

Ove godine program mesopusnog utorka obogaćen je javnim snimanjem HRT-ovog glazbeno-scenskog spektakla „Lijepom našom“. U čast gradu Senju koji već više od tri i pol stoljeća njeguje maškaranu tradiciju, snimanje je proteklo u znaku senjskog mesopusta i karnevala, a domaći izvođači nastupili su maškarani. U senjskoj Školsko - športskoj dvorani „Robert Barbić - Beli“ Senjani su imali priliku gotovo tri sata uživati u hitovima poznatih glazbenih imena naše estrade te u nastupima lokalnih glazbenika i karnevalskih udruga.

Nakon snimanja, mesopusno raspoloženje  preselilo se u diskoteku „Magnus“ gdje je održan posljednji maškarani bal 355. Senjskog mesopusta pod nazivom „Bog i dovidova“, u sklopu kojeg je održana i ceremonija zatvaranja ovogodišnjeg senjskog mesopusta.

„Pitate se ki je zaspravlje prava vlast, dal oni il mi maškarani ki vladamo samo za vrime mesopusta i bali. Mi nemamo probleme ke oni imadu. S nama se veselite, benavite, tancate, zaboravljate na sve probleme i ča je najvažnije - mi nikon nismo dužni, sve je poplaćano. Razlika je i u tomen ča mi imamo masku samo dok mesopust dura, a oni svih 365 dan. Grad i vog leta ima puno problemi, svi se natežedu, pravdadu, a probleme nikako rešit. Moramo živit s više mota i volje moguće jednog lipog dana bude i bolje“, poručio je mesopusni meštar Feralić prije vraćanja ključeva grada natrag u ruke gradonačelniku Darku Nekiću.

 

Kliknite na sliku za uvećanje!

 

 

 

Panorama

Knjiga gostiju

Senjske besede

Foto galerija

Glagoljica

   
       
         
Vrh stranice
     
 
Grad Senj, Gradska uprava, Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 053/881-162, tel/fax 053/881-119
grad-senj@gs.t-com.hr
webmaster