MALE INVESTICIJE OD VELIKOG ZNAČAJA
Početna stranica    


Zemljopisni položaj

Gradska uprava

Povijest

Turizam

Međunarodna
suradnja

Obavijesti

Događaji

Kontakti

 

MALE INVESTICIJE OD VELIKOG ZNAČAJA

(Senj, 20. studenog 2012.)


             

MALE INVESTICIJE OD VELIKOG ZNAČAJA

U sklopu malih investicija Grada Senja u tijeku su radovi uređenja Travice i površine na Staroj cesti.

Cilj takvih manjih zahvata, koji se već nekoliko godina provode u gradu, je urediti nedefinirane i zapuštene površine te uljepšati centar grada, posebice staru gradsku jezgru.

 Na Travicije u prošlosti bio park s javnim zdencem. Početkom 20. stoljeća, u vrijeme kada nije bilo vodovoda ni mnogo gradskih šterni, značaj zdenca bio je velik. Senjani i seljaci iz okolice tamo su dolazili po vodu ili su pak napajali stoku. Tako je u  sklopu priprema za izgradnju Doma za starije i nemoćne, koji će biti smješten u neposrednoj blizini, krenulo uređenje Travice. Budući da prostor ima spomeničku i ambijentalnu vrijednost, od Konzervatorskog ureda u Gospiću zatraženi su uvjeti na temelju kojih je izrađen projekt uređenja. Projekt obuhvaća vađenje starih i postavljanje novih kamenih ploča, uređenje i stavljanje u funkciju fontane, postavljenje klupica i hortikulturalno uređenje prostora. Cilj je dočarati izvorni izgled Travicekakav je imala na prijelazu s 19. u 20. stoljeće. Radove izvodi tvrtka Trbušnjak d.o.o., stajat će 70 tisuća kuna i  trajat će do konca godine.

Cilj zahvata u ulici Stara cesta, preko puta senjske Policijske postaje, je od neugledne površine stvoriti parkirnu zonu. Uređenjem ove površine povećat će se i preglednost prometa na raskrižju između ulice Stjepana Radića i Stare ceste. Radove vrijedne 50 tisuća kuna izvodi tvrtka Viad.o.o., a trajat će do kraja studenog.

 

 

Panorama

Knjiga gostiju

Senjske besede

Foto galerija

Glagoljica

 
     
   
Vrh stranice
   
 
Grad Senj, Gradska uprava, Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 053/881-162, tel/fax 053/881-119
grad-senj@gs.t-com.hr
webmaster