PREDSTAVLJENA KNJIGA PROF.DR.SC. JOSIPA JURČEVIĆA
Početna stranica      


Zemljopisni položaj

Gradska uprava

Povijest

Turizam

Međunarodna
suradnja

Obavijesti

Događaji

Kontakti

   

PREDSTAVLJENA KNJIGA PROF.DR.SC. JOSIPA JURČEVIĆA

(Senj, 17. listopada 2012.)


 

PREDSTAVLJENA KNJIGA PROF.DR.SC. JOSIPA JURČEVIĆA

U organizaciji Gradskog muzeja Senj, u Domu kulture upriličeno je predstavljanje knjige „Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina“ autora prof. dr. sc. Josipa Jurčevića, a Muzej je u atriju Pučkog otvorenog učilišta „M.C. Nehajev“ Senj priredio i prigodnu izložbu. Kako je uvodno istaknula ravnateljica muzeja prof. Blaženka Ljubović, kraj Drugog svjetskog rata bio je početak najvećeg i najtežeg stradanja hrvatskog naroda.

Knjigu je predstavio msgr. dr. sc. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup i povjesničar koji je istaknuo kako je Jurčević jedan od onih autora koji su jasnije i glasnije progovorili o komunističkim zločinima te dodao da ovom knjigom probija »zvučni zid šutnje« o istini naše povijesti.

O svojim istraživanjima na temu grobišta nakon rata govorio je i sam autor, nakon čega je biskup otvorio i fotoizložbu o martirologiju i grobištima.
U glazbenom dijelu programa nastupila je prof. klavira Ivona Šojat, a biskup je predložio da izložba bude predstavljena u cijeloj Gospićko-senjskoj biskupiji kao i u Zagrebu.

 

 

Panorama

Knjiga gostiju

Senjske besede

Foto galerija

Glagoljica

   
       
         
             
Vrh stranice
     
 
Grad Senj, Gradska uprava, Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 053/881-162, tel/fax 053/881-119
grad-senj@gs.t-com.hr
webmaster