UDRUGA IZVIĐAČA „D.T.GAVRAN“ IZ ZADRA POSJETILA TVRĐAVU NEHAJ
Početna stranica      


Zemljopisni položaj

Gradska uprava

Povijest

Turizam

Međunarodna
suradnja

Obavijesti

Događaji

Kontakti

   

UDRUGA IZVIĐAČA „D.T.GAVRAN“ IZ ZADRA POSJETILA TVRĐAVU NEHAJ

(Senj, 17. veljače 2013.)


             

UDRUGA IZVIĐAČA „D.T.GAVRAN“ IZ ZADRA POSJETILA TVRĐAVU NEHAJ

Djeca članovi Udruge Izvidača ''Damir Tomljanović - Gavran'' iz Zadra, koji su doputovali u Krivi Put povodom obilježavanja 19. obljetnice pogibije stožernog brigadira, u Senju su, u društvu senjskog gradonačelnika Darka Nekića razgledala Tvrđavu Nehaj.

Udruga Izviđača, koja nosi Gavranovo ime osnovana je 2012. godine na inicijativu Udruge pripadnika Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika ''Damir Tomljanović - Gavran'' Zadar i OŠ Zadarski otoci.
Naime, 2011. godine, prilikom priprema za svečano otvorenje trga Damira Tomljanovića Gavrana u Zadru, uređene su sve zelene površine na trgu, a dobra suradnja i pozitivna iskustva u uređenju trga predstavnici braniteljske Udruge UP SG SOD ''D.T.- Gavran'' i OŠ Zadarski Otoci odlučili su pretvoriti u dugoročnu suradnju.
Zajedničkim snagama, u veljači 2012. godine započet je projekt pripreme površina za sadnju maslinika u školskom dvorištu, a 18. travnja 2012. godine, na 44. godišnjicu rođenja Damira Tomljanovića - Gavrana posađene su 44 masline.
Istovremeno, kroz izvrsnu suradnju rađala se i ideja o još čvršćoj suradnji između UP SG SOD ''D.T.- Gavran'' i OŠ Zadarski Otoci te je osnovana Udruga Izviđača koja nosi ime heroja Domovinskog rata - D.T. Gavrana.

 

Panorama

Knjiga gostiju

Senjske besede

Foto galerija

Glagoljica

   
       
         
Vrh stranice
     
 
Grad Senj, Gradska uprava, Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 053/881-162, tel/fax 053/881-119
grad-senj@gs.t-com.hr
webmaster