POČINJE IZGRADNJA DOMA ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE U SENJU
Početna stranica      


Zemljopisni položaj

Gradska uprava

Povijest

Turizam

Međunarodna
suradnja

Obavijesti

Događaji

Kontakti

   

POČINJE IZGRADNJA DOMA ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE U SENJU

(Senj, 8. travnja 2013.)


 

POČINJE IZGRADNJA DOMA ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE U SENJU

Nakon kanalizacije u naselju Trbušnjak, uređenja Parka Nehaj, izgradnje vodovoda u Prizni i drugih projekta, u Senju se počinje graditi Dom za starije i nemoćne osobe. Ugovor o izgradnji prve faze doma su u Uredu senjskog gradonačelnika potpisali gradonačelnik Grada Senja Darko Nekić i Rajko Stilinović, direktor tvrtke CROMING d.o.o. iz Pitomače koja je između 11 ponuda pristiglih na natječaj izabrana za izvođača radova.

Cijena ugovorenih radova ove prve faze je oko 4,1 milijuna kuna i Grad ih financira iz svog proračuna, a ugovoreni rok izgradnje je šest mjeseci s tim da će radovi biti prekinuti u srpnju i kolovozu zbog turističke sezone i zabrane radova.

Polaganjem kamena temeljca 23. travnja u 15 sati, na Dan Grada Senja bit će svečano označen početak radova.

“Do sada je Grad Senj u pripremne radove poput ceste, mosta, projekata i infrastrukture u dom uložio oko 7,7 milijuna kuna, a s ova 4,1 milijuna kuna gradnje prve faze u dom će biti uloženo gotovo 12 milijuna kuna. Što se tiče daljnjeg nastavka gradnje, trenutno razgovaramo s potencijalnim investitorima o gradnji druge faze doma. Ukupna izgradnja doma stajat će oko 40 milijuna kuna, a planiramo kroz tri godine dom u cijelosti dovršiti i time omogućiti da se u Senju konačno izgradi dom koji se već dugi niz godina ističe kao neupitna potreba ove sredine“, rekao je gradonačelnik Nekić.

 

Panorama

Knjiga gostiju

Senjske besede

Foto galerija

Glagoljica

   
       
         
             
Vrh stranice
     
 
Grad Senj, Gradska uprava, Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 053/881-162, tel/fax 053/881-119
grad-senj@gs.t-com.hr
webmaster