Događaji - GRADSKO VIJEĆE USVOJILO PRIJEDLOG GRADSKOG PRORAČUNA
Početna stranica      


Zemljopisni položaj

Gradska uprava

Povijest

Turizam

Međunarodna
suradnja

Obavijesti

Događaji

Kontakti

   

GRADSKO VIJEĆE USVOJILO PRIJEDLOG GRADSKOG PRORAČUNA

(Senj, 15. studenog 2012.)

 

GRADSKO VIJEĆE USVOJILO PRIJEDLOG GRADSKOG PRORAČUNA

Gradsko vijeće Grada Senja na svojoj 30. sjednici u prvom čitanju usvojilo je prijedlog Gradskog proračuna za 2013. godinu. Ukupni prihodi planirani za sljedeću godinu iznose 51.724.000 kuna i za oko 2,8 posto veći su u odnosu na plan ovogodišnjih prihoda.

U sljedećoj godini oko 20 milijuna kuna planira se usmjeriti u realizaciju razvojnih projekata grada. Među ostalim nastavit će se izgradnja uređenja Parka Nehaj i izgradnja kanalizacije Trbušnjak koji se sufinanciraju, odnosno financiraju sredstvima Europske unije. Izradit će se i kompletna projektna dokumentacija za uređenje centra starogradske jezgre od Potoka do Velikih vrata nakon čega se projekt planira kandidirati na strukturne fondove EU, a otpočet će i izgradnja prve faze izgradnje plaže i šetnice Škver. Kreće i realizacija izgradnje druge faze izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni Cestarska kuća u Senju te izgradnja druge faze vodovoda u Prizni koju putem Ministarstva regionalnog razvoja s 80 posto vrijednosti investicije financira Europska investicijska banka.

Uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša kreće i sanacija odlagališta deponije otpada iznad Svetog Jurja, a uz sufinanciranje Ministarstva turizma realizirat će se i projekt Kula bure, dok se za prostorno plansku dokumentaciju planira utrošiti oko 590 tisuća kuna.

Uz značajan broj investicija u proračunu su zaštićena i sredstva za održavanje postojeće komunalne infrastrukture u što će se uložiti 4,26 milijuna kuna.

Eventualne amandmane na prijedlog Proračuna za sljedeću godinu vijećnici mogu podnijeti u pismenom obliku do zaključno 30. studenog, a konačno usvajanje Proračuna predviđeno je za sredinu prosinca.

Gradski vijećnici također su usvojili i odluku o preoblikovanju Razvojne agencije Senj iz društva ograničene odgovornosti u javnu gradsku ustanovu, a Vijeće je donijelo i Statut Razvojne agencije kao javne ustanove.

 

Panorama

Knjiga gostiju

Senjske besede

Foto galerija

Glagoljica

   
   
 
       
           
Vrh stranice
 
   
 
Grad Senj, Gradska uprava, Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 053/881-162, tel/fax 053/881-119
grad-senj@gs.htnet.hr
webmaster