GRADONAČELNIK U STUDIJU
Početna stranica      


Zemljopisni položaj

Gradska uprava

Povijest

Turizam

Međunarodna
suradnja

Obavijesti

Događaji

Kontakti

   

GRADONAČELNIK U STUDIJU

(Senj, 23. studenog 2012.)


             

GRADONAČELNIK U STUDIJU

Gradonačelnik Grada Senja g. Darko Nekić gostovao je u emisiji Radio-Senja „Gradonačelnik u studiju.“
Govorio je o projektima koji se trenutno realiziraju na području Grada, a riječ je o uređenju povijesnog Parka Nehaj, I faze sanitarne i oborinske kanalizacije u naselju Trbušnjak, izgradnji vodovoda u Prizni i naseljima Pejice - Josinovac te o izgradnji infrastrukture u radnoj zoni Cestarska kuća. Naglasio je kako je većina sredstava za te projekte osigurana iz pretpristupnih fondova, raznih ministarstava ili državnih poduzeća. Samo manji dio radova financira se iz Gradskog proračuna, rekao je gradonačelnik.
Istaknuo je da su gradske službe uložile veliki trud tijekom pripremanja projektne dokumentacije, a senjska Razvojna agencija osobito se angažirala oko kandidiranja projekata za fondove EU i njihove realizacije.
Spomenuo je i manje projekte koji se financiraju sredstvima Grada. To je uređenje Travice, a radi se o prostoru koji predstavlja sami ulaz u Park Nehaj, koji se također trenutno uređuje. Budući da je riječ o „predvorju“ Parka, koji će po završetku uređenja još više privlačiti turiste, nakon što je izgrađena pristupna cesta do budućeg Doma za starije i nemoćne osobe i uređen most, odlučeno je da se uredi i Travica kako bi grad u tom svom dijelu dobio ljepši izgled.
Drugi manji projekt koji je aktualan u Gradu Senju je uređenje zelene površine i parkirališta uz Policijsku postaju Senj, a financijski ga također prati Grad.
Gradonačelnik je također naglasio da će Grad Senj iduće godine spremno dočekati Europu samim tim što se intenzivno radi na ishođenju projektne dokumentacije za projekte koji se namjeravaju kandidirati za strukturne fondove EU. Među ostalim to je projekt uređenja centra grada vrijedan oko 20 milijuna kuna, II faza plaže i šetnice Škver (od Plave vile)- vrijednost 16 milijuna kuna, dvorana i skijalište u Krasnu te projekt „Bura doživljaja“ koji podrazumijeva muzej bure, skulpturu „Oda buri“ i stazu bure.
U siječnju mjesecu naredne godine gradonačelnik je najavio raspisivanje natječaja vezanih uz II fazu projekta Doma za stare i nemoćne osobe u Senju te I fazu plaže i šetnice Škver.

 

Panorama

Knjiga gostiju

Senjske besede

Foto galerija

Glagoljica

   
       
         
             
Vrh stranice
     
 
Grad Senj, Gradska uprava, Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 053/881-162, tel/fax 053/881-119
grad-senj@gs.t-com.hr
webmaster