GRADONAČELNIK U STUDIJU
Početna stranica    


Zemljopisni položaj

Gradska uprava

Povijest

Turizam

Međunarodna
suradnja

Obavijesti

Događaji

Kontakti

 

GRADONAČELNIK U STUDIJU

(Senj, 7. prosinca 2012.)


             

GRADONAČELNIK U STUDIJU

„Na području Grada Senja, koje zauzima površinu veću od 663 četvorna kilometra postoji velik broj nerazvrstanih cesta i velik nam je problem održavati ih sredstvima kojima raspolažemo“, rekao je gradonačelnik Darko Nekić u eteru Radio - Senja, u emisiji „Gradonačelnik u studiju.“
Naglasio je da je najveći iznos u održavanje nerazvrstanih cesta Grad Senj uložio 2008. godine i to oko 3 milijuna kuna, nakon čega se ulaganje bitno smanjuje, a ove godine je utrošeno oko milijun kuna, s tim da nema konačnog obračuna s obzirom da godina još traje.
Programom održavanja objekata i komunalne infrastrukture u narednoj godini za svaki mjesni odbor bit će zaštićeno u prosjeku oko 200 tisuća kuna za asfaltiranje, a sve sukladno prioritetima svakog mjesnog odbora. Primjerice, za Mjesni odbor Senj - Centar bit će izdvojeno manje sredstava jer u tom dijelu grada nema nerazvrstanih cesta pa će se sredstva utrošiti na popravak nogostupa i sl., rekao je gradonačelnik i dodao kako će Vijeća mjesnih odbora odabirati prioritete.
Gradonačelnik je također govorio o uređenju javnih površina i „projektima malih vrijednosti“ kao što su uređenje Travice, prostora kod policije i sl. te je naglasio da je riječ o manjim ulaganjima i da takve investicije ne podliježu javnoj nabavi. Stoga, dodao je gradonačelnik, Grad vodi računa da posao dobiju senjske tvrtke.
U sklopu emisije građanima je prezentiran prijedlog Proračuna za 2013. godinu koji će se 20. prosinca 2012. uputiti Gradskom vijeću na usvajanje.  

 

Panorama

Knjiga gostiju

Senjske besede

Foto galerija

Glagoljica

 
     
   
Vrh stranice
   
 
Grad Senj, Gradska uprava, Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 053/881-162, tel/fax 053/881-119
grad-senj@gs.t-com.hr
webmaster