ODRŽANA 33. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA
Početna stranica      


Zemljopisni položaj

Gradska uprava

Povijest

Turizam

Međunarodna
suradnja

Obavijesti

Događaji

Kontakti

   

ODRŽANA 33. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

(Senj, 18. ožujka 2013.)


             

 

ODRŽANA 33. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Na 33. sjednici Gradskog vijeća Grada Senja gradonačelnik Darko Nekić podnio je izvješće o radu za drugo polugodište protekle godine. Među ostalim je rekao da je u proteklih šest mjeseci donesen UPU za naselja Bunica i Sveti Juraj te da je Grad u te planove uložio preko 1,55 milijuna kuna i time stvorio pretpostavke za njihov daljnji razvoj. Uz to, naglasio je da se na senjskom području trenutno dovršavaju i investicije vrijedne gotovo 20 milijuna kuna te da je uzimajući u obzir aktualno recesijsko okruženje rezultatima više nego zadovoljan.

Gradonačelnik je također najavio da je u pripremi odluka kojom će Grad Senj dati svoj doprinos i olakšati građanima i poslovnim subjektima legalizaciju objekata na način da će im se komunalni doprinos smanjiti za 50 posto. Takvo smanjenje komunalnog doprinosa odnosit će se isključivo na legalizaciju objekata. Ovime će se Grad odreči dijela svojih direktnih prihoda, a istovremeno će se kod legalizacije objekata povećati i broj rata za plaćanje komunalnog doprinosa.

Gradski vijećnici su prihvatili izvješća o radu Gradske knjižnice, Gradskog muzeja i Pučkog otvorenog učilišta M. C. Nehajev te Javne vatrogasne postrojbe. Radi usklađivanja sa zakonskim odredbama donesena je nova odluka o pravilima za izbor članova vijeća mjesnih odbora, kao i odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Senja i poslovnika o radu Gradskog vijeća, a vijećnici su dali zeleno svjetlo i odluci o ciljanim izmjenama urbanističkog plana uređenja užeg područja Senja. Ovim izmjenama u postojećem planu će se sukladno zakonu obaviti korekcije temeljene na zahtjevima građana i potencijalnih investitora.

Potvrđen je i prijedlog sporazuma o pravima i obvezama između Grada Senja, kao nositelja projekta i Marije Tomljanović, majke pokojnog junaka domovinskog rata Damira Tomljanovića Gavrana, kojim se regulira izgradnja Damirova spomen doma u rodnom Krivom Putu.

Vijeće je odlučivalo i o javnim gradskim priznanjima za 2012.g. koja će se dodijeliti 23. travnja, na Dan Grada Senja. Dobitnici Povelje Grada Senja su dobrovoljni darivatelji krvi Petar Žarić iz Senja i Branko Šimunović iz Svetog Jurja te voditelj na HTV-u Branko Uvodić za kulturnu promidžbu Grada Senja. Dobitnici nagrade Grada Senja su Gradski muzej Senj u povodu 50. obljetnice rada i djelovanja te Kulturna udruga „Čuvarice ognjišta“ iz Krasna u povodu 10. obljetnice rada u očuvanju tradicije i običaja Krasna, a za počasnog građanina Grada Senja proglašen je Zenon Kolodziej iz prijateljskog grada Wieluna u Poljskoj, čovjek koji je svojim radom značajno doprinio napretku i ugledu Grada Senja te njegovu promicanju kao turističkog odredišta u Poljskoj.

Senjsko Gradsko vijeće utvrdilo je prestanak mandata dosadašnjeg HSS-ovog vijećnika i potpredsjednika Gradskog vijeća Željka Nekića, a njegovu je dužnost preuzeo Josip Babić.

 

Panorama

Knjiga gostiju

Senjske besede

Foto galerija

Glagoljica

   
       
         
             
Vrh stranice
     
 
Grad Senj, Gradska uprava, Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 053/881-162, tel/fax 053/881-119
grad-senj@gs.t-com.hr
webmaster