GRADONAČELNIK DARKO NEKIĆ IMENOVAN ČLANOM ODBORA HRVATSKOG SABORA
Početna stranica    


Zemljopisni položaj

Gradska uprava

Povijest

Turizam

Međunarodna
suradnja

Obavijesti

Događaji

Kontakti

 

GRADONAČELNIK DARKO NEKIĆ IMENOVAN ČLANOM ODBORA HRVATSKOG SABORA

(Senj, 18. prosinca 2012.)


             

GRADONAČELNIK DARKO NEKIĆ IMENOVAN ČLANOM ODBORA HRVATSKOG SABORA

Članom Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, radnog tijela Hrvatskog sabora, među ostalim imenovan je i senjski gradonačelnik Darko Nekić, prof. Takvu odluku jednoglasno su donijeli saborski zastupnici na sjednici održanoj 14. prosinca 2012. godine.

Sukladno Poslovniku Hrvatskog sabora u Odbor za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu može se imenovati 9 članova na prijedlog predstavničkog tijela jedinica lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave i to po jedan iz Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke, dva iz jedinica područne (regionalne) samouprave, dva iz jedinica lokalne samouprave (jedan iz kontinentalnog, a jedan iz priobalnog dijela zemlje) te jedan iz reda uglednih pravnika.

Osim gradonačelnika Grada Senja Darko Nekića, prof., u sastav Odbora imenovani su i: Nives Kopajtich - Škrlec, Jadranka Nikolov, dr.sc. Mirko Klarić, mr.sc. Vojko Obersnel, Nikola Blažević, Tomislav Tolušić, Mladen Ivanović i dr.sc. Boris Bakota.

U svom djelokrugu Odbor za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu kao radno tijelo Hrvatskog sabora raspravlja o prijedlozima i poticajima za donošenje zakona, a vezano za ustrojstvo, način rada i financiranje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

 

Panorama

Knjiga gostiju

Senjske besede

Foto galerija

Glagoljica

 
     
Vrh stranice
   
 
Grad Senj, Gradska uprava, Obala dr. Franje Tuđmana 2, 53270 Senj
tel. ++385 053/881-162, tel/fax 053/881-119
grad-senj@gs.t-com.hr
webmaster